0
0 položek

Žádné produkty v košíku.

Morakniv Finn BlackBlade™ (S) Ash Wood 14083

3 990 

Morakniv Finn BlackBlade™ (S) Ash Wood 14083 od Morakniv za cenu 3990 Kč

Popis produktu

Ručně vyráběný nůž s full-tang konstrukcí navržený tak, aby se vešel do kapsy nebo batohu na vaší příští výpravě. S ergonomicky jedinečnou rukojetí ze světlého jasanového dřeva z evropských lesů s certifikací FSC® a černěnou čepelí vyrobenou z recyklované švédské nerezové oceli je tento nůž vždy připraven k práci. Ať už budete trávit čas na tůře, v lese, u vody nebo u táboráku, je Morakniv Finn vždy po ruce.

Morakniv hrdě představuje největší kolekci outdoorových nožů za poslední desetiletí. S novými noži se podíváme o několik století zpět v čase a zjistíme, že příběh firmy Morakniv začíná dávno předtím, než naše společnost poprvé spatřila světlo světa.

Ergonomická rukojeť vyrobená z pečlivě vybraného jasanového dřeva má natvarovanou záštitu a 2,0 mm silnou černěnou čepel z recyklované švédské nerezové oceli, která poskytuje pevnost i odolnost v každém řezu. Černá PC-povrchová úprava vytváří vyvážený kontrast mezi světlým jasanovým dřevem a lesklým ostřím čepele. Rostlině činěné kožené pouzdro chrání ostří, které by mohli nůž ztupit. Nůž Morkaniv Fin je také kompatibilní s příslušenstvím Morakniv Dangler 10 s knoflíkem, který umožňuje připevnění nože k opasku.
Technická specifikace:

Délka nože: 189 mm
Délka čepele: 87 mm
Tloušťka čepele: 2 mm
Délka s pouzdrem: 197 mm
Šířka s pouzdrem 46 mm
Hmotnost nože: 124 g
Hmotnost s pouzdrem: 224 g
Materiál čepele: recyklovaná švédská nerezová ocel
Materiál rukojeti: jasanové dřevo
Barva rukojeti: přírodní
Typ pouzdra: kožené
Barva pouzdra: černá
Vyrobeno ve Švédsku

Připravujeme s Krakenem velký test všech nožů Morakniv z kolekce ASH OUTDOOR 2023 – brzy na www.BUSHCRAFTportal.cz
Příběh Finna
První uznávanou továrnu na výrobu nožů založila v roce 1870 společnost Finn-Anders Andersson, který v té době pracoval ve firmě Mora.Mekaniska Fabriks AB, která vyráběla šicí stroje. Úspěch společnosti FA Andersson’s Täljknivsfabrik se skutečně dostavil, když byla továrna na šicí stroje o několik let později uzavřena kvůli ohromujícímu konkurenci ze zahraničí.”Finn-Anders Andersson se narodil v roce 1848 v rodině hodináře a měl přirozený talent pro inženýrství. Už ve svých dvaceti letech přišel na to, jak v otcově dílně vyrábět nože, ale musel nosit polotovary nožů do sedm kilometrů vzdálené brusírny. Legenda praví, že se ho jednou zeptali, jestli už není čas pořídit si kolo. Se zábleskem v oku odpověděl, že to by asi taky neunesl.”

Morakniv Finn BlackBlade™ (S) Ash Wood 14083 od Morakniv za cenu 3990 Kč

Katalogové číslo: 14083 Kategorie: , ,
Výrobce:Morakniv

Související produkty