0
0 položek

Žádné produkty v košíku.

Morakniv Wit BlackBlade™ (S) Ash Wood 14084

4 990 

Morakniv Wit BlackBlade™ (S) Ash Wood 14084 od Morakniv za cenu 4990 Kč

Popis produktu

Ručně vyráběný, spolehlivý bushcraftový nůž typu full tang, který lze použít v nejrůznějších situacích při Vašem dalším dobrodružství v lese nebo v horách.  Ergonomicky tvarovaná rukojeť ze světlého jasanového dřeva z evropských FSC® certifikovaných lesů umožňuje různé druhy úchopu, které se mohou hodit při různých druzích řezání a  typů prací. Černá čepel nože vyrobená z recykované švédské nerezové oceli, spolu s plným zakřivení  a čepelí drop point Vám umožní vytěžit maximum z potenciálu tohoto nože a Vašich potřeb. Hřbet čepele je Kompatibilní s podpalovačem.

Morakniv hrdě představuje největší kolekci outdoorových nožů za poslední desetiletí. S novými noži se podíváme o několik století zpět v čase a zjistíme, že příběh firmy Morakniv začíná dávno předtím, než naše společnost poprvé spatřila světlo světa.

Jedinečná rukojeť z pečlivě vybraného jasanového dřeva má funkční patku pro uchopení a 2,5 mm silnou černou čepel nože z recyklované Švédské nerezové oceli, která poskytuje pevnost i stabilitu v každém řezu. Díky konstrukci čepele a rukojeti je nůž dobře ovladatelný a odolný proti poškození. Ideálně vyvážený a speciálně vyvinutý pro přesnou práci. Černá čepel a PC povrchová úprava vytváří vyvážený kontrast mezi světlým jasanovým dřevem a černou čepelí. Kožené pouzdro z rostlinně činěné kůže má průvlek na opasek a chrání ostré ostří před ztupením. Wit je také kompatibilní s příslušenstvím Morakniv Dangler 10 s knoflíkem, který umožňuje prodloužit vzdálenost mezi pouzdrem nože a opaskem.
Technická specifikace:

Délka nože: 213 mm
Délka čepele: 103 mm
Tloušťka čepele: 2,5 mm
Délka s pouzdrem: 238 mm
Šířka s pouzdrem 54 mm
Hmotnost nože: 193 g
Hmotnost s pouzdrem: 293 g
Materiál čepele: recyklovaná švédská nerezová ocel
Materiál rukojeti: jasanové dřevo
Barva rukojeti: přírodní
Typ pouzdra: kožené
Barva pouzdra: černá
Vyrobeno ve Švédsku

Připravujeme s Krakenem velký test všech nožů Morakniv z kolekce ASH OUTDOOR 2023 – brzy na www.BUSHCRAFTportal.cz
Příběh Wita
Wit-Anders Eriksson pracoval den co den jako nástrojář v továrně na nože Frosts Knivfabrik ve městě Mora. Byl nejen zručným řemeslníkem, ale také známý svým smyslem pro tvar a zájmem o design nožů. Podílel se také na vzniku krásných nožů Wit-Anders.”Wit-Anders Eriksson byl na počátku 20. století známý především jakouznávaným řemeslníkem, který ovlivnil celou generaci nožířů a výrobců nožů ve městě Mora. Jeho vzácný zájem o design a inženýrství později vyústil v řadu krásných, ručně vyráběných nožů z kudrnatého březového dřeva. Přestože výroba byla velmi malá, dokázal svou rodinu uživit po zbytek života.”

Morakniv Wit BlackBlade™ (S) Ash Wood 14084 od Morakniv za cenu 4990 Kč

Katalogové číslo: 14084 Kategorie: , ,
Výrobce:Morakniv

Související produkty