0
0 položek

Žádné produkty v košíku.

Helikon-Tex® Opasek HELIKON Forester Bushcraft Belt – Olive green / Black A Velikost: 3XL/4XL

1 490 

Helikon-Tex® Opasek HELIKON Forester Bushcraft Belt – Olive green / Black A Velikost: 3XL/4XL od Helikon-Tex® za cenu 1490 Kč

Popis produktu

Jeden opasek, který odnese vše potřebné – Opasek Forester Belt je určen pro pohodlné nošení bushcraftových předmětů v lese. Speciální systém uchycení na poutkách opasku udržuje vše pod kontrolou.
Doplňuje nabídku nosných systémů Helikon-Tex určených pro bushcraft. Opasek Forester Bushcraft Belt má s taktickými opasky společnou jednu věc: lze jej nosit na svrchní vrstvě oblečení a snadno nahradí typické outdoorové tašky nebo malé batohy. Opasek Forester Bushcraft Belt pěkně spolupracuje s těmito produkty:

pouzdro SERE
pouzdro na čutoru na vodu
pouzdro na kompas/přežití nebo pouzdro s vodním filtrem pro přežití
Dohromady vytvoří pohodlné vybavení pro nadšence bushcraftu.

Opasek s pohnutou historií
Původ opasku Forester Bushcraft Belt sahá až do 50. let 20. století a vojenského konfliktu v Malajsku. Tehdy vojáci SAS používali jako taktické opasky nylonové popruhy se svorkami, které získali z popruhů zajišťujících náklad shozený padákem. Postupem času začala stejná řešení používat většina britských speciálních jednotek (SAS, SBS), námořní pěchota a výsadkáři. Opasek s rolovací sponou byl mnohem lepší než ostatní možnosti. Měl jednoduché nastavení a přizpůsoboval se tělu uživatele.
Složitější byl evakuační postroj STABO z vietnamské války a jeho předchůdce, postroj McGuire. Skládal se z podvazků s opaskem ušitým z nylonových padákových popruhů s upínacími přezkami podobnými těm britským. Na opasek se připevňovaly výstrojní součástky: pouzdra na munici, čutory s vodou, granáty atd.
Přednosti opasku Forester Bushcraft Belt

unikátní montážní systém zabraňující pohybu připojeného zařízení,
dva D-kroužky pro další položky,
kompatibilní se systémem MOLLE/PALS.

Technické parametry

Materiál: 100% Nylon
Hmotnost: 230g

Helikon-Tex® Opasek HELIKON Forester Bushcraft Belt – Olive green / Black A Velikost: 3XL/4XL od Helikon-Tex® za cenu 1490 Kč

Katalogové číslo: PS-FBB-CD-0201A_3XL Kategorie: , , ,
Výrobce:Helikon-Tex®

Související produkty