0
0 položek

Žádné produkty v košíku.

Morakniv Lok BlackBlade™ (S) Ash Wood 14085

5 990 

Morakniv Lok BlackBlade™ (S) Ash Wood 14085 od Morakniv za cenu 5990 Kč

Popis produktu

Ručně vyráběný, robustní nůž do divočiny s plnou špičkou vyrobený pro expedice do divočiny. Kombinace full-tangového nože plnohodnotné rukojeti zhotovené z pečlivě vybraného světlého jasanového dřeva z evropského certifikovaného materiálu FSC® lesů spolu s černou čepelí o tloušťce 3,2 mm vyrobenou z recyklované švédské nerezové oceli je nůž připraven řešit i ty nejtěžší úkoly při práci v divočině. Hřbet čepele je také kompatibilní s podpalovačem, což znamená, že máte vždy po ruce nástroj pro rozdělání ohně.

Morakniv hrdě představuje největší kolekci outdoorových nožů za poslední desetiletí. S novými noži se podíváme o několik století zpět v čase a zjistíme, že příběh firmy Morakniv začíná dávno předtím, než naše společnost poprvé spatřila světlo světa.

Pevná rukojeť z unikátního jasanového dřeva má záštitu na prsty, funkční patku rukojeti a černou čepel nože o tloušťce 3,2 mm vyrobenou z materiálu z recyklované nerezové švédské oceli, která spolu s prostorově navrženým zakřivením čepele zajišťuje pevnost i stabilitu v každém okamžiku. Nůž byl vyvinut pro náročné výzvy a má příkladnou odolnost proti poškození. Vlastnosti pro ty, kteří potřebují bezpečný a robustní nástroj. Černý PC-povlak vytváří vyvážený kontrast mezi světlým jasanovým dřevem a černým povrchem čepele. Kožené pouzdro z rostlinně činěné kůže má poutko na opasek a chrání ostré ostří před ztupením. Loki je také kompatibilní s příslušenstvím Dangler s knoflíkem, který umožňuje prodloužit vzdálenost mezi pouzdrem nože a opaskem.
Technická specifikace:

Délka nože: 227 mm
Délka čepele: 109 mm
Tloušťka čepele: 3,2 mm
Délka s pouzdrem: 256 mm
Šířka s pouzdrem 57 mm
Hmotnost nože: 233 g
Hmotnost s pouzdrem: 335 g
Materiál čepele: recyklovaná švédská nerezová ocel
Materiál rukojeti: jasanové dřevo
Barva rukojeti: přírodní
Typ pouzdra: kožené
Barva pouzdra: černá
Vyrobeno ve Švédsku

Připravujeme s Krakenem velký test všech nožů Morakniv z kolekce ASH OUTDOOR 2023 – brzy na www.BUSHCRAFTportal.cz
Příběh Loka
Dalším Andersem, který na počátku 20. století hledal štěstí v nožířství, byl Lok-Anders Mattsson, který společně s Krångem-Johanem Erikssonem založil továrnu na nože Eriksson & Mattsson’s Knivfabrik. Díky Lok-Anderově vynalézavosti a Krång-Johanovu obchodnímu umu vznikly prosperující podmínky pro společnost, kterou všichni známe pod názvem Morakniv.”Lok-Anders Mattsson se stal legendárním díky svému zvláštnímu technickému talentu již za svého života. Místní obyvatelé ho viděli, jak chodí do své dílny s přesným měřením mezi rukama, aniž by skutečné měření ztratil. Takový prý byl, a navzdory své absurditě se o něm říkalo, že byl překvapivě přesný. Dnes, o více než sto let později, je to stále v Moře pochopitelná rutina.”

Morakniv Lok BlackBlade™ (S) Ash Wood 14085 od Morakniv za cenu 5990 Kč

Katalogové číslo: 14085 Kategorie: , ,
Výrobce:Morakniv

Související produkty