0
0 položek

Žádné produkty v košíku.

Morakniv Rombo BlackBlade™ (S) Ash Wood 14086

4 990 

Morakniv Rombo BlackBlade™ (S) Ash Wood 14086 od Morakniv za cenu 4990 Kč

Popis produktu

Ručně vyráběný fulltangový nůž s optimalizovaný pro venkovní vaření. Ergonomická rukojet zhotovená z pečlivě vybraného světlého jasanového dřeva z evropského certifikovaného materiálu FSC® lesů spolu s černou čepelí o tloušťce 2,5 mm vyrobenou z recyklované švédské nerezové oceli je nůž skvělým pomocníkem na přípravu a krájení potravin, umožňující zlepšení Vašich dovedností při outdoorovém vaření – příprava Vašeho dalšího jídla bude  zážitkem.

Morakniv hrdě představuje největší kolekci outdoorových nožů za poslední desetiletí. S novými noži se podíváme o několik století zpět v čase a zjistíme, že příběh firmy Morakniv začíná dávno předtím, než naše společnost poprvé spatřila světlo světa.

Ergonomická rukojeť z unikátního dřeva a tvar čepele o tloušťce 2,5 mm, jsou navrženy tak aby Vám umožnily snadno provádět všechny oiperace, které u kuchyňského speciálu očekáváte, jako jsou porcování, krájení, sekání nebo loupání. Kožené pouzdro z rostlinně činěné kůže má poutko na opasek a chrání ostré ostří před ztupením. 
Technická specifikace:

Délka nože: 200 mm
Délka čepele: 199 mm
Tloušťka čepele: 2,5 mm
Délka s pouzdrem: 215 mm
Šířka s pouzdrem 82 mm
Hmotnost nože: 195 g
Hmotnost s pouzdrem: 317 g
Materiál čepele: recyklovaná švédská nerezová ocel
Materiál rukojeti: jasanové dřevo
Barva rukojeti: přírodní
Typ pouzdra: kožené
Barva pouzdra: černá
Vyrobeno ve Švédsku

Připravujeme s Krakenem velký test všech nožů Morakniv z kolekce ASH OUTDOOR 2023 – brzy na www.BUSHCRAFTportal.cz
Příběh Romba
Rombo-Anders Eriksson Ström byl současníkem prvních výrobců nožů z Mory a od důvěryhodného obuvníka v regionu se dostal k výrobě odolných pouzder na nože ze sopečného vlákna. Cesta k úspěchu však byla delší, než si Rombo-Anders dokázal představit, když se zpočátku setkal se skepticismem výrobců. Teprve když prokázal výhodnou ekonomickou stránku nového materiálu, pochvy na nože se skutečně ujaly.”Když se mluví o nožích z Mory, je třeba zmínit zručného řemeslníka Rombo-Anderse Erikssona a jeho inovativní mysl. Bylo to během polední přestávky na konci 19. století, kdy si všiml nové krabičky svého syna Carla vyrobené z vulkanizovaného vlákna. Okamžitě v ní spatřil potenciál, vyřízl kus a přeměnil ji na pouzdro na nůž. Zda někdy nahradil synovu krabičku, není dodnes jasné, ale jeho životní dílo a odkaz žijí navždy.”

Morakniv Rombo BlackBlade™ (S) Ash Wood 14086 od Morakniv za cenu 4990 Kč

Katalogové číslo: 14086 Kategorie: , ,
Výrobce:Morakniv

Související produkty